Knapperige groentetaart met fruitsalade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Taart

  • Laat het filodeeg ontdooien.
  • Schil en rasp de wortels. Rasp de courgettes.
  • Verwijder de groene stelen van de venkel, snijd in de lengte door de helft en verwijder de kern. Snijd de venkel in gelijke stukken.
  • Meng de wortel, venkel en courgettes.
  • Kluts de eieren in een kom.
  • Ris de tijm en snijd de blaadjes fijn.
  • Roer de tijm en crème fraîche door de eieren en breng op smaak met zout en peper.
  • Vet de ovenschaal in met olijfolie.
  • Bestrijk de vellen filodeeg met olijfolie en bekleed de bodem van de ovenschaal met de vellen. Laat de vellen elkaar overlappen en over de rand hangen.
  • Verdeel het groentemengsel over de bodem en schenk het eimengsel eroverheen.
  • Vouw het filodeeg dicht en bestrijk de bovenkant met olijfolie.
  • Bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Fruitsalade

  • Halveer de perziken, verwijde de pit en snijd de perziken in blokjes.
  • Pel en halveer de grapefruit. Snijd de helften in plakjes.
  • Snijd de peren in blokjes.
  • Pel de sinaasappel en haal de partjes los van elkaar.

Serveren

  • Snijd de taart in stukken en serveer met de fruitsalade.

Ingredienten

4
Personen

Knapperige groentetaart met fruitsalade

  • 10 vellen filodeeg
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 winterwortels
  • 2 courgettes
  • 1 venkel
  • 6 eieren
  • 5 takjes verse tijm
  • 200 ml crème fraîche

Fruitsalade

  • 2 perziken
  • 1 rode grapefruit
  • 2 handperen
  • 1 sinaasappel

Extra nodig:

  • ovenschaal
  • rasp
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
1