- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Taart
- Laat het filodeeg ontdooien.
- Schil en rasp de wortels. Rasp de courgettes.
- Verwijder de groene stelen van de venkel, snijd in de lengte door de helft en verwijder de kern. Snijd de venkel in gelijke stukken.
- Meng de wortel, venkel en courgettes.
- Kluts de eieren in een kom.
- Ris de tijm en snijd de blaadjes fijn.
- Roer de tijm en crème fraîche door de eieren en breng op smaak met zout en peper.
- Vet de ovenschaal in met olijfolie.
- Bestrijk de vellen filodeeg met olijfolie en bekleed de bodem van de ovenschaal met de vellen. Laat de vellen elkaar overlappen en over de rand hangen.
- Verdeel het groentemengsel over de bodem en schenk het eimengsel eroverheen.
- Vouw het filodeeg dicht en bestrijk de bovenkant met olijfolie.
- Bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Fruitsalade
- Halveer de perziken, verwijde de pit en snijd de perziken in blokjes.
- Pel en halveer de grapefruit. Snijd de helften in plakjes.
- Snijd de peren in blokjes.
- Pel de sinaasappel en haal de partjes los van elkaar.
Serveren
- Snijd de taart in stukken en serveer met de fruitsalade.
0 reacties