De simpele citroenrijst:
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voeg hierbij een gepelde teen knoflook en de schil van de citroen toe.
Haal de knoflook en citroenschil weer uit de rijst als deze gaar is.
De groente stomen:
Neem een pan met passende deksel waar een bolzeef of vergiet in past. Voeg net zoveel water toe dat de zeef of vergiet er net niet in hangt.
Breng het water aan de kook.
Voeg het bouillonblokje toe.
Roer tot het bouillonblokje is opgelost, hang de zeef/vergiet terug en plaats de deksel op de pan. Zet het vuur lager.
Schil de wortels en snijd deze in dunne repen van circa 3 centimeter lang en een halve centimeter breed.
Snijd de venkel doormidden, verwijder de kern en snijd in dunne plakken.
Was de courgette en snijd in plakken.
Leg de groente in de zeef/vergiet.
Stoom in circa 10 minuten met de deksel op de pan gaar.
De zalm:
Controleer de zalm op graatjes.
Verhit een scheutje olie in een pan. Zet het vuur middelhoog.
Verdeel de sesamzaadjes op een bord en paneer een kant van de zalmfilets met de sesamzaadjes
Leg de zalm met de sesamzaadjes naar beneden in de pan en bak om en om totdat de zalm goudbruin is. Afhankelijk van de dikte is de vis binnen circa 6 minuten gaar.
0 reacties