De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tante Annie's rendang

Zelf rendang maken? Dit is Tante Annie's recept voor rendang daging (rendang van rundvlees) van Toko Tante Annie in Heerhugowaard. Zij maakt de lekkerste rendang van het land.

30 min. voorbereidingstijd
240 min. wachttijd
Direct naar recept
rendang recept

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

"Tante Annie deelt haar truc voor de allerlekkste rendang. Benieuwd naar meer? Check snel de volledige aflevering waar dit recept onderdeel van is."

Bereidingswijze

Kruidenpasta (boemboe)

  1. Maal de basiskruiden fijn met een blender of een vijzel. Doe hetzelfde met de extra kruiden. 

  2. Mix vervolgens de basiskruiden en de extra kruiden. Zet hiervan de helft apart voor de marinade van het vlees.

Rendang daging

  1. Snijd het vlees in grove blokjes. Meng de helft van de fijngemaakte kruiden door het vlees. Marineer het vlees minimaal 4 uur, of overnacht.

    Voor een luxe rendang gebruik je grove stukken vlees. Die hebben wel langer nodig om te garen. Wil je sneller klaar zijn? Snijd het vlees dan fijner.

  2.  Zet een pan op het vuur en doe hier neutrale olie (vier eetlepels) in als hij heet is. Smoor de kruiden vervolgens in de pan.

  3. Voeg het gemarineerde vlees toe en roer goed. Voeg direct daarna de bouillon toe. Laat dit ongeveer 1,5 uur sudderen totdat het halfgaar is en voeg dan de kokosmelk toe. 

  4. Sudder het vlees in totaal ongeveer 3 uur totdat het helemaal gaar is en als draadjes uit elkaar valt. Roer af en toe tussendoor, zodat de onderkant niet verbrandt.

    Is het vlees gaar, maar de saus nog niet genoeg gebonden? Om de rendang sneller te binden voeg je kokosbloem toe. 

  5. Rooster de fijngeraspte kokos in de pan tot het goud/donkerbruin is (in de video legt Tante Annie deze stap uit). Stamp hierna kokos fijn met een vijzel. 

  6. Maak het geheel af door de geroosterde kokos toe te voegen. Roer door en serveer direct.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Ik maak soms vegetarische rendang van veggie reepjes van de Lidl.
Corka Vink
01-06-2024
Hi Corka,

Wat een goed idee! Probeer ook onze rendang ikan met vis.
24 kitchen
11-09-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.