Kruidenpasta (boemboe)
-
Maal de basiskruiden fijn met een blender of een vijzel. Doe hetzelfde met de extra kruiden.
-
Mix vervolgens de basiskruiden en de extra kruiden. Zet hiervan de helft apart voor de marinade van het vlees.
Rendang daging
-
Snijd het vlees in grove blokjes. Meng de helft van de fijngemaakte kruiden door het vlees. Marineer het vlees minimaal 4 uur, of overnacht.
-
Zet een pan op het vuur en doe hier neutrale olie (vier eetlepels) in als hij heet is. Smoor de kruiden vervolgens in de pan.
-
Voeg het gemarineerde vlees toe en roer goed. Voeg direct daarna de bouillon toe. Laat dit ongeveer 1,5 uur sudderen totdat het halfgaar is en voeg dan de kokosmelk toe.
-
Sudder het vlees in totaal ongeveer 3 uur totdat het helemaal gaar is en als draadjes uit elkaar valt. Roer af en toe tussendoor, zodat de onderkant niet verbrandt.
-
Rooster de fijngeraspte kokos in de pan tot het goud/donkerbruin is (in de video legt Tante Annie deze stap uit). Stamp hierna kokos fijn met een vijzel.
-
Maak het geheel af door de geroosterde kokos toe te voegen. Roer door en serveer direct.
2 reacties
Wat een goed idee! Probeer ook onze rendang ikan met vis.