De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

klassieke karnemelk- pannenkoekjes

Klassieke pannenkoekjes zijn het lekkerst met karnemelk. Jet laat zien hoe je net als Donald deze heerlijke klassieke karnemelkpannenkoekjes maakt.

10 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Donald Duck bakt pannenkoeken

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Ik gebruik karnemelk omdat de pannenkoeken daar extra fluffy van worden. Ook voeg ik bessen toe aan de pannenkoeken, maar ander rood fruit is ook erg lekker!"

Bereidingswijze

Pannenkoekenbeslag

  1. Meng in een grote kom de bloem, suiker,
    bakpoeder, baking soda en zout. 

  2. Voeg de karnemelk, de eieren en de gesmolten boter toe. Klop alle ingrediënten door elkaar.

  3. Voeg de bessen toe en schep dit voorzichtig door het beslag. 

Bakken

  1. Verwarm een pan om middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. 

  2. Voeg het beslag toe en draai de pannenkoeken na 2 tot 4 minuten om. Zorg dat beide kanten mooi lichtbruin zijn.

    Maak kleine pannenkoekjes, dan kan je een leuk stapeltje maken.

Opmaak

  1. Verdeel de overige bessen over de pannenkoekjes. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker