Stap 1:
Verwarm oven op 190 °C. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Stap 2:
Roer in de mixer de boter met de basterd- en de kristalsuiker en het zout crèmig. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg de bloem toe en meng heel kort door.
Tip van Rudolph:
Laat de mixer om alle ingrediënten te mengen niet te lang draaien. Het eindresultaat wordt dan te luchtig en dat is niet de bedoeling bij een boterkoek. Je kunt het deeg voor de boterkoek ook met de hand mengen en kneden.
Stap 3:
Duw het deeg in de bakvorm en bestrijk de bovenkant met de slagroom. De slagroom zorgt ervoor dat de bovenkant goudbruin en knapperig wordt.
Stap 4:
Maak met vork een raster in het deeg. Bak de boterkoek in circa 15 - 18 minuten gaar. Houd je van een meer smeuïge, spekkige boterkoek, bak hem dan 15 minuten. Wil je een boterkoek met een stevige bite, bak hem dan 18 minuten.
Stap 5:
Laat de boterkoek circa 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Tip van Rudolph:
Wil je extra botersmaak aan je boterkoek? Gebruik dan een Franse of een boerenboter. Deze zijn sterker van smaak.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN
Meld je aan en praat mee