Gemarineerde komkommers
Snijd de laatste komkommer in dunne plakjes en leg deze in een schaal.
Meng voor de dressing de sjalotjes met de munt, azijn, oranjebloesemwater, poedersuiker en de honing. Schenk de dressing over de komkommer. Leg er iets zwaars op en laat 2 uur in de koelkast marineren.
Kiptajine met gedroogd fruit
Verhit een scheutje olie in de tajine en bak de kippenbouten in circa 8 minuten om en om goudbruin.
Voeg de uien, knoflook en de ras el hanout toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk er zoveel water bij tot alles net onder water staat. Doe de deksel op de tajine en laat het geheel circa 20 minuten op laag vuur pruttelen.
Snijd het gedroogd fruit in grove stukken, voeg toe aan de tajine en laat circa 15 minuten zachtjes koken.
Pluk en snijd de blaadjes koriander fijn. Voeg de koriander op het einde toe en warm nog even door.
Serveren
Serveer de kiptajine met de gemarineerde komkommers en een stuk brood
0 reacties