Kiprolletje met gekneusde aardappelstamp

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kiprolletje

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Ris de rozemarijn.
  • Verdeel de kipfilet in portie en leg elke portie kipfilet op een stuk bakpapier. Bestrooi met een beetje zout, versgemalen peper en rozemarijn. Besprenkel de kipfilet met olie. Bedek de kip met bakpapier en sla met een deegroller plat. Verwijder het bakpapier en beleg de kipfilets met een plak kaas en een plak rauwe ham. Rol de kipfilets in het aluminiumfolie op tot een strak rolletje. Bak de kiprolletjes in de oven in circa 25 minuten gaar. Verwijder voor het serveren de aluminiumfolie en snijd de rolletjes in schuine plakken.

Aardappelstamp

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Kook de aardappels in de schil in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af, stoom droog en kneus de aardappels met een lepel of stamper.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in kleine stukjes.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en voeg de sperziebonen toe.
  • Snijd de bosui in schuine ringen, voeg toe en bak circa 3 minuten. Voeg de aardappels en doperwten toe en bak deze circa twee minuten mee. Voeg de mosterd, een scheut olijfolie en crème fraîche toe. Breng de stamppot op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de aardappelstamp over de borden en serveer met plakjes kiprol. Druppel een scheutje olijfolie extra vierge over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Kiprolletje

  • 300 g kipfilet
  • 0.5 bosje rozemarijn
  • 2 plakken belegen kaas
  • 2 plakken rauwe ham
  • olijfolie om in te bakken

Gekneusde aardappelstamp

  • 700 g nieuwe aardappels
  • 1 bosje bosui
  • 300 g sperzieboontjes
  • 300 g diepvriesdoperwten
  • 1 el grove mosterd
  • olijfolie extra vierge
  • 1 el crème fraîche

Extra nodig:

  • aluminiumfolie
  • bakpapier
  • pureestamper
Geef je waardering
0