Voorbereidingen:
Pel en snipper de ui
Pel en hak de knoflook fijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Schraap de wortel schoon, en snijd in schijfjes
Wrijf de kippendijtjes in met een beetje bloem.
De kippendijtjes in wijnsaus maken:
Verwarm een pan met een scheutje olie.
Bak hierin op hoog vuur de kippendijtjes aan alle kanten bruin.
Voeg de spek toe en bak in circa 4 minuten bruin.
Voeg de ui en knoflook toe en bak circa 2 minuten
Voeg de champignons en wortel toe en zet het vuur hoog.
Blus af met de rode wijn.
Voeg de bouillon en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook.
Zet het vuur laag en leg de deksel op de pan.
Stoof de kip in circa 15 minuten gaar.
Voeg de krieltjes toe laat ze circa 5 minuten doorwarmen in de saus.
Roer als laatste de doperwten erdoor.
Breng nog 1 maal aan de kook.
Breng op smaak met zout en peper.
Gebakken appeltjes:
Snijd de appels doormidden, verwijder klokhuis en snijd in repen.
Verhit een klontje boter in de pan en voeg de appelreepjes toe.
Voeg een snufje kaneel en de suiker toe en hussel goed door.
Bak de appelreepjes in circa 10 minuten bruin, af en toe omscheppen.
0 reacties