Kippendij-citroenstoof met rijst

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kippendij-citroenstoof

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Snijd de kip in blokjes. Voeg de kip toe aan de pan en bak circa 3 minuten mee. Schil en snijd de winterpeen in blokjes. Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in blokjes. Snijd de citroen in parten. Ris de rozemarijn en snijd de naaldjes fijn. Ris de tijm en snijd de blaadjes fijn. Voeg de winterpeen, bleekselderij, een halve citroen, rozemarijn, tijm en laurier toe aan de braadpan en bak circa 1 minuut mee. Schenk de witte wijn erbij en breng op smaak met versgemalen peper. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Roer goed door en laat circa 20 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de courgette in blokjes. Voeg de courgette circa de laatste 5 minuten voordat de kippenstoof klaar is toe. Laat de artisjokharten uitlekken, snijd ze doormidden en voeg toe aan de braadpan. Snijd de peterselie fijn. Garneer de kippendij-citroenstoof met de peterselie en de rest van de citroen.

Ingredienten

4
Personen

Kippendij-citroenstoof met rijst

  • 300 g meergranenrijst
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g kippendijen
  • 0.5 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 citroen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 150 ml witte wijn
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 courgette
  • 400 g artisjokharten
  • 0.5 bosje bladpeterselie

Extra nodig

  • braadpan
Geef je waardering
7