De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kipkebab met gegrilde venkel en kruidige olie & gegrilde meloen met rozenpepersiroop en rozenblaadjes

Rooster in een droge hete koekenpan de specerijen tot ze beginnen te geuren. Stamp de specerijen met het zout grof in de vijzel. Meng met de olijfolie.
Snijd het kippenvlees in gelijke kleine stukjes en meng met de helft van de kruidige olie. Laat minimaal 1 uur tot enkele uren in de koelkast marineren. Rijg aan spiesen.

120 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Kipkebab met gegrilde venkel en kruidige olie & gegrilde meloen met rozenpepersiroop en rozenblaadjes

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kipkebab met gegrilde venkel en kruidige olie
Rooster in een droge hete koekenpan de specerijen tot ze beginnen te geuren. Stamp de specerijen met het zout grof in de vijzel. Meng met de olijfolie.
Snijd het kippenvlees in gelijke kleine stukjes en meng met de helft van de kruidige olie. Laat minimaal 1 uur tot enkele uren in de koelkast marineren. Rijg aan spiesen.

Snijd de venkel in plakken.
Verhit een barbecue of grill. Rooster de kipkebab in circa 15 minuten rondom gaar en goudbruin. Leg de plakken venkel ernaast en rooster ze in enkele minuten gaar.

Serveer de kipkebab met de gegrilde venkel. Besprenkel de venkel op het laatst met een beetje kruidige olie. Serveer met Turks brood.

TIP: De rest van de olie blijft afgesloten nog zeker enkele weken goed.

Gegrilde meloen met rozenpepersiroop en rozenblaadjes
Verwarm de suiker met het water op middelhoog vuur in een steelpannetje. Pers het sap van de citroen erboven uit en kook in circa 15 minuten tot een siroop. Haal de siroop van het vuur. Kneus de roze peperkorrels en verpulver de rozenblaadjes. Voeg samen met een klein scheutje rozenwater (naar smaak) toe aan de siroop.

Verhit een grill of de grillpan. Snijd de meloen met schil in parten. Verwijder de pitten. Bestrijk de meloen met olie en gril 1-2 minuten aan beide kanten. Verdeel ze over bordjes en besprenkel rijkelijk met de siroop.
Serveer er eventueel een bolletje vanille- of citroenijs bij.

TIP: je kunt in plaats van meloen ook abrikozen of platte perziken nemen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker