Kipgumbo met pompoen

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kipgumbo met pompoen

  • Pel en snipper de uien grof.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de bleekselderij in gelijke stukken.
  • Schil de pompoen. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in blokjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verdeel de bloem op een bordje. Haal de kipfilet door de bloem.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien, knoflook, cajunkruiden en de paprikapoeder circa 2 minuten. Voeg de bleekselderij, pompoen en de kipfilet toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk het water erbij en voeg het kippenbouillonblokje toe. Breng aan de kook. Laat het geheel met de deksel op de pan circa 8 minuten garen
  • Snijd de tomaten in blokjes, voeg toe aan de gumbo en warm kort door.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Roer de rijst en de peterselie door de kip.

Ingredienten

4
Personen

  • 300 g witte rijst
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 flespompoen
  • 400 g kipfilet
  • 4 el bloem
  • zonnebloemolie
  • 2 tl cajunkruiden
  • 2 tl paprikapoeder
  • 4 rijpe pomodori tomaten
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 bosje bladpeterselie
Geef je waardering
2