Kipcurry en kokosrijst met savooiekool

13
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kokosrijst

Breng in een pan 800 ml water, kokosmelk, een snufje zout en de rijst aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en laat met de deksel op de pan circa 15 minuten koken.

Giet de rijst op een zeef, bewaar een beetje van het kookvocht, en laat de rijst in de pan met deksel erop droog stomen.

Pluk en hak de koriander fijn en roer de koriander door de rijst.

Kipcurry

Halveer de kool, verwijder de kern en snijd de koolbladeren in repen.

Pel en snijd de uien in halve ringen.

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd de filets in reepjes.

Verhit olie in een pan en bak de kip in circa 5 minuten rondom goudbruin.

Voeg de uien en de paprika toe, roerbak circa 3 minuten mee en voeg de currypasta toe.

Schep de helft van de kool erbij en laat de koel slinken. Voeg de andere helft toe en roer goed door.

Schenk het bewaarde kookvocht van de rijst bij de groente.

Schil en snijd de mango van de pit af in gelijke stukken. Voeg de mango toe aan de groente, leg de deksel op de pan en laat circa 5 minuten staan.

Voeg het sap van de citroen toe aan de rijst en breng op smaak met zout en peper.

 

Ingredienten

4
Personen

Kipcurry en kokosrijst met savooiekool

  • 800 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 savooiekool
  • 2 rode uien
  • 1 gele paprika
  • 2 kipfilets
  • 3 el rijstolie
  • 50 g thaise gele currypasta
  • 1 mango
  • 10 takjes koriander
  • 1 citroen
Geef je waardering
13