• Breng een pan met water en zout aan de kook voor de noedels.
Het marineren van de kip:
• Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met zout en peper.
• Marineer de kip in de sesamolie en 2 eetlepels ketjap.
De ingrediënten voorbereiden:
• Maak de ananas schoon, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in stukjes.
• Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in reepjes.
• Onthaar de peultjes.
• Snijd de peultjes in reepjes.
Nu gaan we wokken:
• Haal de kipreepjes uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
• Haal ze door de maizena, zodat ze bedekt zijn met een dun laagje.
• Verhit 2 eetlepels olie in een wok.
• Bak de kip in circa 2 minuten goudbruin.
• Haal de kipreepjes uit de wok en leg ze op een bord.
• Verhit 1 eetlepel olie in de wok.
• Bak de peultjes, paprika en ananas circa 5 minuten.
• Voeg de kipreepjes toe en een beetje ketjap.
• Zet het vuur laag en laat alles circa 5 minuten doorwarmen.
• Voeg een eetlepel honing toe.
De noedels koken:
• Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking (meestal circa 2 tot 3 minuten).
• Giet af in een vergiet.
• Voeg toe aan de wok en roerbak kort mee.
0 reacties