Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kip piri piri
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
Kneus de korianderzaadjes met een mes, gebruik hiervoor de zijkant om op de zaadjes te drukken.
Halveer de cherrytomaten.
Pel en snijd de ui in grove parten. Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de kip aan de velkant in, leg de kippenpoten in een ovenschaal en wrijf de kip in met de peper, korianderzaadjes, knoflook en een scheutje olie.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken.
Verdeel de groente over de ovenschaal met kip en bestrooi met zout en peper en besprenkel met olie.
Snijd de sinaasappel in plakjes en leg ze op de kip.
Braad de kippenbouten in circa 25 minuten gaar.
Polenta
Breng in een pan het water aan de kook en los het bouillonblokje op.
Voeg de polenta toe en kook met de deksel op de pan op laag vuur circa 15 minuten. Roer af en toe goed door.
Snijd de champignons in vieren.
Voeg circa 6 minuten voordat de polenta gaar is de champignons toe.
Roer de rucola en de rozijnen vlak voor het serveren door de polenta.
0 reacties