De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip met paprikasaus en broccolisalade

30 min kooktijd
Kip met paprikasaus en broccolisalade

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kip
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de uien. Verhit olie in een pan en fruit de helft van de uien. Voeg de kipfilets en rozemarijn toe en bak de kipfilets om en om en bestrooi met peper. Schep de kip met ui en rozemarijn in de ovenschaal en gaar circa 15 minuten in de oven. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit opnieuw olie in de pan en fruit de resterende ui. Voeg de paprika toe, breng op smaak met zout en peper en bak circa 3 minuten mee. Blus af met de wijn en bouillon en kook tot de paprika’s zacht zijn. Pureer de paprika’s in de keukenmachine.

Salade
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in circa 3 minuten beetgaar. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaten in blokjes en de sla in repen. Meng de groente door elkaar.

Mayonaise
Roer de eidooier, mosterd, azijn, zout en peper door elkaar. Voeg druppelsgewijs, al kloppend met een garde, de olie toe. Meng mayonaise naar smaak door de salade en breng op smaak met peper.

Snijd de kipfilets in vieren, verdeel ze over borden en lepel de paprikasaus erover. Serveer de salade erbij en lepel de resterende mayonaise over de salade.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker