Kip met paprikasaus en broccolisalade

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kip
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de uien. Verhit olie in een pan en fruit de helft van de uien. Voeg de kipfilets en rozemarijn toe en bak de kipfilets om en om en bestrooi met peper. Schep de kip met ui en rozemarijn in de ovenschaal en gaar circa 15 minuten in de oven. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit opnieuw olie in de pan en fruit de resterende ui. Voeg de paprika toe, breng op smaak met zout en peper en bak circa 3 minuten mee. Blus af met de wijn en bouillon en kook tot de paprika’s zacht zijn. Pureer de paprika’s in de keukenmachine.

Salade
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in circa 3 minuten beetgaar. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaten in blokjes en de sla in repen. Meng de groente door elkaar.

Mayonaise
Roer de eidooier, mosterd, azijn, zout en peper door elkaar. Voeg druppelsgewijs, al kloppend met een garde, de olie toe. Meng mayonaise naar smaak door de salade en breng op smaak met peper.

Snijd de kipfilets in vieren, verdeel ze over borden en lepel de paprikasaus erover. Serveer de salade erbij en lepel de resterende mayonaise over de salade.

Ingredienten

4
Personen

Kip

  • 2 uien
  • olijfolie extra vergine
  • 4 kipfilets
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 rode paprika
  • 100 ml bouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • 300 g broccoli
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 1 krop ijsbergsla

Mayonaise

  • 1 eidooier
  • 1 tl mosterd
  • 2 el azijn
  • 250 ml zonnebloemolie

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
1