Kip met citroen

22
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
60 minuten totale tijd

Kip met citroen

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de blaadjes van het takje rozemarijn heel fijn.
  • Rasp de schil van 1 citroen en pers hem uit. Snijd de andere citroen in 8 partjes.
  • Meng citroensap en -rasp met de rozemarijn, de peper en de olie tot een marinade. Voeg de partjes citroen toe.
  • Marineer de kip minimaal 30 minuten (langer mag ook) in de marinade.
  • Bestrooi de kip met zeezout.
  • Verhit een grillpan en gril hierin de kip en de parten citroen aan alle kanten goudbruin en gaar in ca 10 minuten.

Ingredienten

4
Personen

Kip met citroen

  • 1 takje rozemarijn
  • 2 onbespoten biologische citroenen
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 600 g biologische kipdijfilet
  • fijn zeezout

Extra nodig

  • fijne rasp
  • grillpan
Geef je waardering
22