De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip met basilicumpesto, bechamelsaus en asperge-aardappelsalade

30 min kooktijd
Kip met basilicumpesto, bechamelsaus en asperge-aardappelsalade

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappels in parten. Kook de aardappels met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat de aardappels uitwasemen.

Kip met basilicumpesto en bechamelsaus
Pocheer de kipfilets in groentebouillon, scheur de kip in kleine stukjes en laat rusten. Halveer de ui, druk de kruidnagels erin en doe met het laurierblad in de melk. Breng aan de kook. Maak in een andere pan een roux door de boter te smelten en hier de bloem doorheen te roeren. Haal de ui, kruidnagels en het laurierblad uit de melk zodra deze kookt en voeg daarna de roux toe. Meng snel zodat je een egale bechamelsaus krijgt. Doe de helft van de bechamelsaus in een ovenschaal. Verdeel daarover de stukjes kip. Rasp de Parmezaanse kaas. Giet de rest van de saus over de kip, bestrooi met de helft van de Parmezaanse kaas en bak goudbruin in de oven. Pluk de basilicum en pureer met de knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie tot je een smeuïge pesto hebt.

Asperge-aardappelsalade
Snijd de rode ui in dunne ringen, hak de lente-ui fijn, snijd de tomaten in vieren en doe samen met de afgekoelde aardappels in een kom. Doe de mayonaise, appelciderazijn, balsamicoazijn en Dijon mosterd met een scheutje olijfolie in een kommetje en roer door elkaar. Roer de dressing door de aardappelsalade. Snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges. Smelt de boter in een koekenpan en bak de asperges hierin beetgaar.

Serveer de kip in bechamelsaus op een bord met de pesto eroverheen gesprenkeld en de asperge-aardappelsalade ernaast.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker