Kip met basilicumpesto, bechamelsaus en asperge-aardappelsalade

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Schil en snijd de aardappels in parten. Kook de aardappels met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat de aardappels uitwasemen.

Kip met basilicumpesto en bechamelsaus
Pocheer de kipfilets in groentebouillon, scheur de kip in kleine stukjes en laat rusten. Halveer de ui, druk de kruidnagels erin en doe met het laurierblad in de melk. Breng aan de kook. Maak in een andere pan een roux door de boter te smelten en hier de bloem doorheen te roeren. Haal de ui, kruidnagels en het laurierblad uit de melk zodra deze kookt en voeg daarna de roux toe. Meng snel zodat je een egale bechamelsaus krijgt. Doe de helft van de bechamelsaus in een ovenschaal. Verdeel daarover de stukjes kip. Rasp de Parmezaanse kaas. Giet de rest van de saus over de kip, bestrooi met de helft van de Parmezaanse kaas en bak goudbruin in de oven. Pluk de basilicum en pureer met de knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie tot je een smeuïge pesto hebt.

Asperge-aardappelsalade
Snijd de rode ui in dunne ringen, hak de lente-ui fijn, snijd de tomaten in vieren en doe samen met de afgekoelde aardappels in een kom. Doe de mayonaise, appelciderazijn, balsamicoazijn en Dijon mosterd met een scheutje olijfolie in een kommetje en roer door elkaar. Roer de dressing door de aardappelsalade. Snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges. Smelt de boter in een koekenpan en bak de asperges hierin beetgaar.

Serveer de kip in bechamelsaus op een bord met de pesto eroverheen gesprenkeld en de asperge-aardappelsalade ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Aardappels

  • 6 aardappels

Gepocheerde kip

  • 4 kipfilets
  • 1 l groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • 1 blaadje laurier

Bechamelsaus

  • 2 kopjes bloem
  • 2 el boter
  • 3 kopjes melk

Basilicumpesto

  • 1 bosje basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie extra vierge

Asperge-aardappelsalade

  • 1 rode ui
  • 1 bos lente-ui
  • 10 cherrytomaten
  • 5 takjes basilicum
  • 3 el boter
  • 4 groene asperges

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
0