- Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
- Meng voor de marinade in een kom de helft van de ketjap, de helft van de sweet chilisaus en de Chinese 5-spices.
- Snijd de kip in blokjes en meng met de marinade. Marineer de kip circa 5 minuten. Haal de kip uit de kom en wentel door de geraspte kokos. Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 10 minuten in de oven tot de kip goudbruin en gaar is. Let op dat de kokos niet te donker kleurt.
- Pel de knoflook en snijd de helft fijn.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd een helft van de peper fijn.
- Kneus de stengel citroengras.
- Kook de pandanrijst in water met een beetje zout, citroengras, ongesneden helft van de rode peper en het teentje knoflook in circa 8 minuten gaar.
- Halveer de rode paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
- Snijd de paksoi in grove stukken.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een ruime koekenpan of wok en roerbak de paksoi, paprika, gesneden knoflook en rode peper circa 2 minuten. Voeg de rest van de ketjap en sweet chilisaus toe. Breng op smaak met een snufje Chinese 5-spice en sesamolie.
Serveren
- Schep de kruidige rijst op het bord. Verdeel de geroerbakte groente en de krokante kip rondom.
2 reacties
Opm.: De paprika ontbreekt in de ingrediënten lijst
Passen we direct aan. Bedankt voor je oplettendheid.
Groeten,
Team-24Kitchen