Kip in kerrie-ananassaus
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de ananas in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de ketchup, azijn en de sojasaus en de helft van de ananas toe. Breng aan de kook en kook circa 5 minuten door. Pureer fijn met een staafmixer.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Strooi de maïzena op een bordje. Wentel de kip door de maïzena.
- Verhit een ruime scheut olie in een hapjespan en frituur de kipfilet in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Haal met behulp van een schuimspaan de kipfilet uit de olie en voeg de kip direct toe aan de kerrie-ananassaus.
- Snijd de paksoi grof.
- Voeg de resterende ananas, paksoi, taugé en de sesamzaadjes toe aan de kerrie-ananassaus. Warm goed door.
- Pluk de koriander.
Serveren
Verdeel de rijst over borden. Schep de kip in kerrie-ananassaus over de rijst en bestrooi met de koriander.
0 reacties