De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip in kerrie-ananassaus

15 min kooktijd
Kip in kerrie-ananassaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kip in kerrie-ananassaus

  • Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de ananas in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de ketchup, azijn en de sojasaus en de helft van de ananas toe. Breng aan de kook en kook circa 5 minuten door. Pureer fijn met een staafmixer.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Strooi de maïzena op een bordje. Wentel de kip door de maïzena.
  • Verhit een ruime scheut olie in een hapjespan en frituur de kipfilet in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Haal met behulp van een schuimspaan de kipfilet uit de olie en voeg de kip direct toe aan de kerrie-ananassaus.
  • Snijd de paksoi grof.
  • Voeg de resterende ananas, paksoi, taugé en de sesamzaadjes toe aan de kerrie-ananassaus. Warm goed door.
  • Pluk de koriander.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden. Schep de kip in kerrie-ananassaus over de rijst en bestrooi met de koriander.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker