Kip in kerrie-ananassaus

7
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Kip in kerrie-ananassaus

  • Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de ananas in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de ketchup, azijn en de sojasaus en de helft van de ananas toe. Breng aan de kook en kook circa 5 minuten door. Pureer fijn met een staafmixer.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Strooi de maïzena op een bordje. Wentel de kip door de maïzena.
  • Verhit een ruime scheut olie in een hapjespan en frituur de kipfilet in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Haal met behulp van een schuimspaan de kipfilet uit de olie en voeg de kip direct toe aan de kerrie-ananassaus.
  • Snijd de paksoi grof.
  • Voeg de resterende ananas, paksoi, taugé en de sesamzaadjes toe aan de kerrie-ananassaus. Warm goed door.
  • Pluk de koriander.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden. Schep de kip in kerrie-ananassaus over de rijst en bestrooi met de koriander.

Ingredienten

4
Personen

Kip in kerrie-ananassaus

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 ananas
  • arachideolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 150 ml ketchup
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el sojasaus
  • 400 g kipfilet
  • 2 el maïzena
  • 0.5 bosje koriander
  • 2 stronken paksoi
  • 200 g taugé
  • 1 el sesamzaadjes

Extra nodig:

  • staafmixer
  • schuimspaan/draadspaan
Geef je waardering
7