De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip in chocoladesaus

Stoof de kip in water en wijn, zout, peper en laurier circa 20 minuten in een gesloten braadpan.
Haal het laurierblad eruit en zeef het vocht. Haal het vel van de kippenbouten en leg ze terug in de braadpan.

45 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Kip in chocoladesaus

Een recept van

Corria Houthuizen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Dag van tevoren maken!

Stoof de kip in water en wijn, zout, peper en laurier circa 20 minuten in een gesloten braadpan.

Haal het laurierblad eruit en zeef het vocht. Haal het vel van de kippenbouten en leg ze terug in de braadpan.

Smelt de chocolade au bain-marie.

Meng het vocht, de gesmolten chocolade en alle overige ingrediënten, behalve de pinda's, amandelen en rozijnen, in de keukenmachine en vermaal het tot een saus.

Bedek de kip met de saus en laat het nog circa 45 minuten op laag vuur staan.

Voeg de volgende dag de pinda's, amandelen en rozijnen toe, warm het gerecht voorzichtig op en serveer eventueel met zwarte bonen en rijst en zeker met een glas Pinot Noir!

De eerste 24Kitchen Wijnproeverij is een klinkend feit! Op 12 maart laat vinoloog en liquid chef Corria Houthuizen 24Kitchen kijkers zien hoe je zelf je wijnkennis kunt verbreden.

Bij eten hoort wijn, deze liquid chef laat je op laagdrempelige wijze kennismaken met de wereld van wijn. Ze leert je proeven, verschil van wijn herkennen en wijn- spijs combinaties te maken. 24Kitchen biedt deze wijnproeverij samen met MontGras aan. Er is een speicaal wijnpakket samengesteld waarbij de diversiteit van wijn goed aan bod komt. Mensen die mee willen doen kunnen op de 24Kitchen site meer informatie en verkooppunten vinden.

En wat is er nou leuker dan vanuit je eigen stoel meer leren over de heerlijke wereld van wijn?

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker