De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip en patat with lof (kip, patat en witlof)

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de tomatenketchup, basterdsuiker, balsamicoazijn en mosterd. Bestrooi de drumsticks met zout en peper, leg ze in een ingevette ovenschaal en bestrijk ze met het ketchupmengsel. Bak de drumsticks in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

25 min kooktijd
Kip en patat with lof (kip, patat en witlof)

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de tomatenketchup, basterdsuiker, balsamicoazijn en mosterd. Bestrooi de drumsticks met zout en peper, leg ze in een ingevette ovenschaal en bestrijk ze met het ketchupmengsel. Bak de drumsticks in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Schil de aardappels en snijd ze in frieten. Schep ze om met 1-2 eetlepels olijfolie. Meng in een schaal het paneermeel met wat zout en knoflookpoeder. Hussel de frieten hierdoor en verdeel ze over een licht ingevette bakplaat of braadslee. Bak de frieten in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Schep ze halverwege het bakken een keer om.

Verwijder voor de witlofsla de harde kern uit de lofstronken. Verwijder de klokhuizen uit de appel. Snijd de witlof, roodlof, 1 appel en helft van de komkommer in reepjes. Snijd de andere appel en overige komkommer in plakjes.

Was en droog de krentjes. Roer in een kommetje de yoghurt, mayonaise, citroensap en mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdun de dressing evt. met een scheutje water.

Meng de lof, appelreepjes, komkommerreepjes, krentjes en dressing door elkaar. Presenteer de witlof in saladeschaaltjes, zet de komkommer en appel langs de rand. Strooi er wat tuinkers over of laat de kinderen dat aan tafel zelf knippen.

Serveer de witlofsla met de drumsticks en de frieten.

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker