Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de tomatenketchup, basterdsuiker, balsamicoazijn en mosterd. Bestrooi de drumsticks met zout en peper, leg ze in een ingevette ovenschaal en bestrijk ze met het ketchupmengsel. Bak de drumsticks in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Schil de aardappels en snijd ze in frieten. Schep ze om met 1-2 eetlepels olijfolie. Meng in een schaal het paneermeel met wat zout en knoflookpoeder. Hussel de frieten hierdoor en verdeel ze over een licht ingevette bakplaat of braadslee. Bak de frieten in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Schep ze halverwege het bakken een keer om.
Verwijder voor de witlofsla de harde kern uit de lofstronken. Verwijder de klokhuizen uit de appel. Snijd de witlof, roodlof, 1 appel en helft van de komkommer in reepjes. Snijd de andere appel en overige komkommer in plakjes.
Was en droog de krentjes. Roer in een kommetje de yoghurt, mayonaise, citroensap en mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdun de dressing evt. met een scheutje water.
Meng de lof, appelreepjes, komkommerreepjes, krentjes en dressing door elkaar. Presenteer de witlof in saladeschaaltjes, zet de komkommer en appel langs de rand. Strooi er wat tuinkers over of laat de kinderen dat aan tafel zelf knippen.
Serveer de witlofsla met de drumsticks en de frieten.
0 reacties