Kikkererwten-snijbietsalade met krokante kip

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Krieltjes

Verhit olie in een pan en bak de krieltjes in circa 10 minuten rondom gaar.

Kikkererwten-snijbietsalade

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten en blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien circa 3 minuten. Voeg de tomaten, knoflook en kaneelpoeder toe en bak circa 2 minuten mee. Snijd het harde gedeelte van de stelen van de snijbiet en snijd de bladeren in repen. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Voeg de snijbiet en kikkererwten toe aan de pan en bak circa 3 minuten mee. Pluk en snijd de blaadjes munt in repen. Voeg de munt en het sap van de citroen toe en warm nog even door.

Krokante kip

Snijd de kipfilet in dunne plakken en wrijf in met met ras el hanout en paprikapoeder. Strooi bloem op een bord, kluts de eieren in een diep bord, en strooi de cornflakes op een bord. Wentel de kip door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de cornflakes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip in circa 6 minuten om en om goudbruin en krokant.

Tip: Gebruik in plaats van snijbiet eventueel spinazie.

Ingredienten

4
Personen

Kikkererwten-snijbietsalade met krokante kip

  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • zonnebloemolie
  • 350 g voorgekookte krieltjes
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 kg snijbiet
  • 400 g kikkererwten uit blik of pot
  • 8 takjes munt
  • 1 citroen
  • 400 g kipfilet
  • 2 el ras el hanout
  • 1 el paprikapoeder
  • bloem
  • 2 eieren
  • cornflakes
Geef je waardering
0