Kikkererwtenpuree met moestuinsalade

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Kikkererwtenpuree
Kook de kikkererwten in water met zout gaar. Pel en snijd de uien en knoflook en het wit van de preien fijn. Verhit olie in een pan en bak de prei, ui en de helft van de knoflook circa 15 minuten op laag vuur. Pureer de kikkererwten met het preimengsel, olijfolie en een scheutje water tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. Verkruimel het brood. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Voeg de resterende knoflook, brood, pimentón en zout toe en bak op middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Strijk de kikkererwtenpuree uit op een schaal. Verdeel het brood erover en bestrooi met pimentón en de olijven.

Salade
Snijd de vijgen en de tomaten in dunne partjes. Verhit een flinke laag olie in een pan en frituur de hazelnoten in circa 3 minuten goudbruin. Schep de hazelnoten uit de olie, bestrooi met peper en laat ze afkoelen. Knijp de citroen uit en meng het sap met veel peper en zout. Meng de helft van de hazelnootolie erdoor. Scheur de blaadjes basilicum. Verdeel de vijgen en tomaten over een bord. Strooi de basilicum en de hazelnoten erover. En sprenkel de hazelnoot-citroendressing erover.

 

Ingredienten

4
Personen

Kikkererwtenpuree

  • 300 g geweekte kikkererwten
  • zout
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 preien
  • 200 ml olijfolie
  • 1 Turks brood
  • 2 el pimentón (zoet paprikapoeder)
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 el kleine olijven (arbequina of taggiasca)

Salade

  • 6 vijgen
  • 6 tomaten
  • 8 el olijfolie
  • 75 g verse hazelnoten met vlies
  • 3 citroenen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 bosje basilicum
Geef je waardering
0