De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon

Een heerlijk verrassend gerecht van kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon waarvan je vrienden zeker onder de indruk zullen zijn.

30 min kooktijd
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Kikkererwten

Pel de sjalotten en halveer ze over de lengte. Pel en snijd de teentjes knoflook in plakjes. Snijd de aubergine over de breedte in drie stukken, halveer ze en snijd de helften in circa 8 parten. Snijd het groen van de prei en verwijder het buitenste blad. Snijd de prei in schuine stukken van circa 3 centimeter. Fruit de sjalotten met de aubergine glazig in olijfolie, voeg de saffraan toe en fruit kort mee. Voeg de kikkererwten toe, blus af met witte wijn, schenk de bouillon er bij en voeg de tijm toe. Laat circa 5 minuten zachtjes koken. Leg daarna de prei er voorzichtig tussen, zodat de stukken niet uit elkaar vallen. Verwarm nog 1 minuut en laat staan voor de eindbereiding. Pluk de blaadjes van de peterselie. 

’s Avonds afmaken

Roodbaars bakken

Haal de roodbaarsfilet minstens 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Snijd de roodbaarsfilet in 4 gelijke stukken en dep indien nodig droog met. Bestrooi de vis met een beetje zeezout. Verwarm een scheut olijfolie in een bakpan. Bak de roodbaars eerst 2-3 minuten op de huidkant. Draai de vis om en bak nog 1-2 minuten. Zet het vuur uit en dek de pan losjes af met aluminiumfolie.

Kikkererwten

Verwarm de kikkererwten. Snijd de peterselie grof en meng op het laatste moment door de kikkererwten.

Opmaak bord

Schep de kikkererwten, met iets bouillon, in het midden van een (diep) warm bord. Leg er een stukje roodbaars op. 

En daar was zij, de koningin van de druiven, Riesling

Riesling stijgt enorm op de populariteitsladder. Los van de traditionele combinaties met forel of zuurkool kun je met Riesling nog veel meer kanten uit. Het bewijs daarvan is dit gerecht met roodbaars waarin vooral saffraan een belangrijke rol speelt. De koningin van de druiven draait haar hand echter niet om voor kruidige en exotische gerechten en ingrediënten. Sterker nog: ze is er dol op! Degene die denkt dat Riesling alleen maar zoet is en vooral jong en koud gedronken moet worden, heeft het mis. Riesling is er van strak droog tot bijenzoet en alles wat daar tussenin zit. Riesling kan rijpen als de beste en verveelt nooit. Riesling heeft een kenmerkende Gout de Petrol (aroma van benzine). Dat klinkt misschien een beetje spannend, maar laat je niet afschrikken. Als je eenmaal Riesling geproefd hebt, in meerdere gedaantes, merk je al snel dat je alleen al met de wijnen van deze druif hele menu’s kunt besprenkelen zonder dat daar ook maar één andere wijn aan te pas komt!

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker