De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kibbeh met pijnboompitjes

60 min voorbereidingstijd
40 min kooktijd
Kibbeh met pijnboompitjes

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Spoel de bulghur 1 uur van te voren in een zeef en laat uitlekken. 

7 spices
Meng in ongeveer gelijke delen witte peper, zwarte peper, kaneel, kruidnagel, piment, nootmuskaat en gember.

Kibbehvulling
Verwarm de oven voor op 200ºC. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een pan en bak de uien, knoflook, gehakt en de 7 spices tot het gehakt bruin en gaar is. Snijd de peterselie fijn. Voeg de pijnboompitjes en peterselie toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout.

Kibbeh
Besprenkel de gespoelde bulghur met wat water en laat zacht worden. Meng, in drie keer, het gehakt met de bulghur, piment en zwarte peper in de keukenmachine. Mix tot een dikke pasta. Pel en rasp de ui en de gember en kneed ze snel door het gehakt-bulghur mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Vet een ronde lage vorm in en verdeel de helft van het mengsel in een laag van 0,5 -1 cm dik over de vorm. Schep er een laag vulling en weer een laag van het mengsel op. Strijk met vochtige handen het oppervlak glad of snijd met een scherp nat mes 8 lijnen als een ster en maak in ieder deel lijnen als decoratie. Besprenkel royaal met olie. Bak de kibbeh in circa 35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker