Schorseneren
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Maak de schorseneren schoon. Schil en snijd de schorseneren in schuine gelijke stukken. Kook de schorseneren in circa 5 minuten beetgaar. Giet af.
Keukenmeidengenot
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en snijd de aardappels en winterpeen in blokjes.
- Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem in circa 2 minuten. Voeg het water, de kookroom en het groentebouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de aardappels, winterpeen en de schorseneren toe en kook in circa 10 minuten gaar. Roer de kappertjes erdoor en breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Knip/snijd de tuinkers los.
- Scheur de zalm in reepjes.
Serveren
- Verdeel het keukenmeidengenot over borden. Verdeel de zalm over het keukenmeidengenot en strooi de tuinkers eroverheen.
0 reacties