De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

keukenmeidengenot

25 min kooktijd
Keukenmeidengenot

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Schorseneren

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Maak de schorseneren schoon. Schil en snijd de schorseneren in schuine gelijke stukken. Kook de schorseneren in circa 5 minuten beetgaar. Giet af.

Keukenmeidengenot

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de aardappels en winterpeen in blokjes.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de bloem in circa 2 minuten. Voeg het water, de kookroom en het groentebouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de aardappels, winterpeen en de schorseneren toe en kook in circa 10 minuten gaar. Roer de kappertjes erdoor en breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Knip/snijd de tuinkers los.
  • Scheur de zalm in reepjes.

Serveren

  • Verdeel het keukenmeidengenot over borden. Verdeel de zalm over het keukenmeidengenot en strooi de tuinkers eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker