De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kersentruffels

Hak de chocolade. Breng de slagroom met de suiker en de kersenlikeur aan de kook. Schenk de warme room over de chocolade en roer tot de chocolade gesmolten is. Voeg de boter toe. Schep de ganache in een spuitzak en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

210 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Kersentruffels

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kersenganache
Hak de chocolade. Breng de slagroom met de suiker en de kersenlikeur aan de kook. Schenk de warme room over de chocolade en roer tot de chocolade gesmolten is. Voeg de boter toe. Schep de ganache in een spuitzak en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Spuit bolletjes ganache op een vel bakpapier en druk een kers in het midden. Zet de ganachebolletjes in de vriezer tot verder gebruik.

Chocolade enten
Smelt twee derde van de chocolade au bain-marie. Roer de rest van de chocolade erdoor tot de chocolade helemaal is opgelost en de temperatuur maximaal 31 °C is. Bekijk hier de video voor het tempereren van chocolade.

Truffels afmaken
Haal de gevulde ganachebolletjes door de geënte chocolade. Meng de poedersuiker met de kaneelpoeder en haal de truffels door het suikermengsel. Laat iets uitharden voor het serveren.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker