Met deze kersenslof deelt Miljuschka nog zo'n lekker sloffenrecept... Een heerlijk fruitige traktatie met amandelvulling en Zwitserse room. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 snufje zout
  • rasp van 1 citroen
  • 230 g bloem
  • 10 g bakpoeder

Amandelvulling

  • 95 g amandelspijs
  • rasp van 1/2 citroen
  • 15 g boter op kamertemperatuur
  • 1/2 ei

Zwitserse room

  • 30 g fijne kristalsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 1/2 eidooiers (maat M)
  • 18 g bloem
  • 175 ml melk
  • 200 ml slagroom

Afwerking

  • kersen in blik (vlaaifruit)

Extra nodig

  • kleine spuitzak
  • mixer met menghaak
  • sloffenring
  • mixer met garde
  • spuitzak
  • glad spuitmondje (nummer 10)

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Deeg 

Stap 1: 
Doe boter met de suiker, de eidooier en het zout in een kom en mix dit tot alles goed is opgenomen. 

Stap 2: 
Rasp de citroen en voeg toe aan het botermengsel. Zeef het bakpoeder en de bloem boven de kom met het botermengsel. Mix alles tot een deeg. Wikkel in folie en laat rusten in de koelkast voor gebruik. 

Amandelvulling 
Meng het amandelspijs met de citroenrasp, de boter en het ei. Meng tot een gladde vulling zonder klontjes. Doe in een spuitzak en leg opzij tot gebruik. Heb je geen spuitzak dan kan je het ook met een lepel verdelen over de bodem. 

Bakken van de taart 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht). 

Stap 2: 
Rol het deeg uit tot ongeveer 7-10 mm dik en snijd op maat voor de sloffenring. Leg de deegbodem in de sloffenring op een bakplaat bekleed met bakpapier. 

Stap 3: 
Maak met je duim een gootje in het midden en over de lengte van het deeg. Spuit hier de amandelvulling in. Bak voor 15-20 minuten. 

Zwitserse room 

Stap 1: 
Meng de suiker, vanillesuiker en de eidooiers in een kom door elkaar. Voeg ook de bloem toe en roer door tot die helemaal is opgenomen. 

Stap 2: 
Verhit de melk in een pannetje. Draai het vuur uit zodra het begint te koken. 

Stap 3: 
Voeg een beetje melk toe aan het eimengsel en roer door tot de melk helemaal is opgenomen. Voeg dan de rest van de melk in delen toe en roer tot een egaal mengsel. 

Stap 4: 
Giet het mengsel terug in de pan en zet het vuur weer aan. Breng aan de kook terwijl je blijft roeren. De room is goed als het de dikte van een dikke vla heeft. 

Stap 5: 
Giet de room in een schone schaal en dek deze af met folie. Druk de folie goed aan. Laat even afkoelen op het aanrecht en zet dan in de koelkast om helemaal af te koelen.  

Stap 6: 
Klop de slagroom lobbig. Meng door de afgekoelde banketbakkersroom. Doe de room in een spuitzak met een glad spuitmondje nummer 10.  

Tip van Miljuschka: 
Heb je geen spuitmondje? Dan kan je ook een groot gat knippen in een spuitzak. De bolletjes worden dan alleen iets minder strak. 

Afwerking 
Spuit de rand rondom vol met bolletjes van de Zwitserse room. Laat het midden vrij voor de kersenvulling. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Geef je waardering

37
Kersenslof
Kersenslof (ver)