De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kerrie-koolsalade met krokante zalm

30 MIN
Kerrie-koolsalade met krokante zalm

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Verwarm de grillstand van de oven voor op 180 ºC.

Krokante zalm
Knijp de rijstkoekjes kapot op een bord. Bestrijk de zalm aan een kant met de groene kruidenmosterd en druk deze kant in de rijstkoekjes. Druk goed aan zodat er een krokant laagje ontstaat. Leg de zalm in een ovenschaal en laat deze in 8-10 minuten garen in de oven. Dit tijd is afhankelijk van de dikte van de zalm.

Dressing
Verhit olie in een pannetje en voeg de kerrie toe, verwarm kort en haal van het vuur. Meng de mayonaise met de yoghurt. Voeg de rasp en het sap van de limoen toe. Meng als laatste de kerrie erdoor. 

Salade 
Wel de rozijnen in heet water. Verdeel de cashewnoten over een bakplaatje en rooster in circa 10 minuten in de oven. Snijd de kool in vieren, verwijder de kern en schaaf de kool op de Chinese mandoline in fijne reepjes. Schil de wortel en snijd deze in dunne reepjes op de mandoline. Maak de ananas schoon en snijd er kleine blokjes van. Meng alles in een grote kom en meng met de dressing. Giet de rozijnen af en meng deze door de salade. Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren
Meng de salade een laatste keer goed door elkaar en verdeel over de borden. Verdeel de zalm over de borden.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker