Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met gemalen komijn en laat gedurende 15 minuten marineren. Snijd de kousenband in kleine stukjes van 2 cm. Pel de ui en knoflook en snijd in grove stukken. Snijd de Madame Jeanette in 6 stukken. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in 10 minuten aan.
Voeg de uien, knoflook, ketjap, tomatenpuree en Madame Jeanette toe. Roer goed door en voeg water toe tot het vlees net ondergedompeld is. Sluit de pan af met een deksel.
Kook het vlees in 90 minuten gaar en roer af en toe om. Voeg, als het nodig is, water toe. Voeg na 80 minuten de kousenband toe en laat meekoken. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met salade tomaat en radijs.
120 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties