Karni stobá (gestoofd vlees)

22
Gemiddeld
Karni stobá (gestoofd vlees)

Bereidingswijze

2 uur totale tijd

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met gemalen komijn en laat gedurende 15 minuten marineren. Snijd de kousenband in kleine stukjes van 2 cm. Pel de ui en knoflook en snijd in grove stukken. Snijd de Madame Jeanette in 6 stukken. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in 10 minuten aan.

Voeg de uien, knoflook, ketjap, tomatenpuree en Madame Jeanette toe. Roer goed door en voeg water toe tot het vlees net ondergedompeld is. Sluit de pan af met een deksel.

Kook het vlees in 90 minuten gaar en roer af en toe om. Voeg, als het nodig is, water toe. Voeg na 80 minuten de kousenband toe en laat meekoken. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met salade tomaat en radijs.

Ingredienten

4
Personen

Karni stobá

  • 1 kg mager rundvlees
  • 5 el komijn
  • 500 g kousenband
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 madame jeanette peper
  • 2 el ketjap
  • 2 tl tomatenpuree
  • zout
  • versgemalen peper
Karni stobá (gestoofd vlees)
Geef je waardering
22