• Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels
De aardappels
• Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
• Kook ze circa 20 minuten gaar.
• Giet de aardappels af en stoom ze droog.
De haaskarbonades:
• Dep de haaskarbonades droog met keukenpapier.
• Breng op smaak met zout en peper.
• Smeer het vlees in met bloem.
• Pel en hak de knoflook, doe dit in een kom.
• Was de citroen en rasp de schil.
• Voeg het sap van de citroen toe.
• Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en hak ze fijn.
• Verhit een scheut olie in een koekenpan.
• Bak het vlees in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.
• Voeg de knoflook, rozemarijn, citroenrasp en sap van de citroen toe.
• Bak dit circa 2 minuten mee.
De prei stoven:
• Halveer de prei in de lengte en was beide helften goed.
• Snijd de prei in stukken van circa 1 centimeter.
• Verhit een scheutje olie in een hoge pan.
• Fruit de prei kort en blus af met de bouillon.
• Stoof de prei in circa 10 minuten gaar met de deksel op de pan.
• Roer de grove mosterd erdoor.
• Breng op smaak met zout en peper.
De jus:
• Haal de karbonades uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
• Voeg een kleine scheut witte wijn toe
• Laat dit even inkoken
• Houd de pan in beweging.
0 reacties