Karbonade met gestoofde prei

20
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

• Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels

De aardappels
• Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
• Kook ze circa 20 minuten gaar.
• Giet de aardappels af en stoom ze droog.

De haaskarbonades:
• Dep de haaskarbonades droog met keukenpapier. 
• Breng op smaak met zout en peper.
• Smeer het vlees in met bloem. 
• Pel en hak de knoflook, doe dit in een kom.
• Was de citroen en rasp de schil.
• Voeg het sap van de citroen toe.
• Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en hak ze fijn.
• Verhit een scheut olie in een koekenpan.
• Bak het vlees in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.
• Voeg de knoflook, rozemarijn, citroenrasp en sap van de citroen toe.
• Bak dit circa 2 minuten mee.

De prei stoven:
• Halveer de prei in de lengte en was beide helften goed.
• Snijd de prei in stukken van circa 1 centimeter.
• Verhit een scheutje olie in een hoge pan.
• Fruit de prei kort en blus af met de bouillon.
• Stoof de prei in circa 10 minuten gaar met de deksel op de pan.
• Roer de grove mosterd erdoor.
• Breng op smaak met zout en peper. 

De jus:
• Haal de karbonades uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
• Voeg een kleine scheut witte wijn toe
• Laat dit even inkoken
• Houd de pan in beweging.

Ingredienten

4
Personen

Karbonade met gestoofde prei

Karbonade met gestoofde prei

  • 800 g aardappels
  • 4 haaskarbonades
  • 20 g bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 takje rozemarijn
  • zonnebloemolie
  • 800 g prei
  • 250 ml groente- of kippenbouillon
  • 1 el grove mosterd
  • 50 ml witte wijn
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
20