Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Kapucijners met spek en appel

  • 250 g spekblokjes
  • 1 winterpeen
  • 2 preien
  • 3 uien
  • 800 g kapucijners, blik
  • 1 slagersrookworst
  • 2 appels, Elstar
  • 50 g roomboter
  • 2 el honing
  • 3 el piccalilly
  • 60 ml crème fraîche
  • 2 augurken

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant en schep ze uit de pan. Bewaar het bakvet in de pan.

Schil en snijd de winterpeen in blokjes.

Halveer de prei over de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen.

Verhit het bakvet van de spekjes in de pan en bak de wortel en prei circa 5 minuten.

Pel en snijd de uien in halve ringen. Voeg de uien toe en bak nog 3 minuten mee.

Giet de kapucijners af en voeg samen met het spek toe aan de pan met groente. Warm het geheel goed door.

Snijd de augurken in blokjes en voeg toe aan de pan met kapucijners en breng op smaak met versgemalen peper.

Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Schil de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis.

Smelt de boter in een pan en bak de appelpartjes goudbruin. Voeg de honing toe en karamelliseer de appels in de honing.

Meng de piccalilly met de crème fraîche. 

 

Serveren

Schep het gerecht op bord en leg de rookworst en de gekaramelliseerde appels erbij. Serveer de piccalilly-crème fraîche er apart bij.

Geef je waardering

349
Kapucijners met spek en appel