De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kaneelcake met amandel gevuld met bramengelei

Vandaag staat bij Hidde de cake in de hoofdrol. Hij maakt de klassieke versie en een kaneelcake die gevuld is met bramengelei. 100% succes!

30 min kooktijd
Kaneelcake met amandel gevuld met bramengelei

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Vandaag staat bij Hidde de cake in de hoofdrol. Hij maakt de klassieke versie en een kaneelcake die gevuld is met bramengelei. 100% succes!

Amandelspijs
Maal de amandelen met de suiker en het ei tot een spijs. 

Kaneelcake
Zeef de bloem tweemaal. Klop de boter luchtig, voeg de spijs en kaneelpoeder toe en klop wederom luchtig. Voeg de eieren stuk voor stuk toe. Spatel de bloem door het beslag.

Bramengelei
Breng de bramen aan de kook met 250 gram suiker en de glucose. Meng de rest van de suiker door de pectine en voeg toe aan de kokende bramenpuree. Kook tot 107°C. Voeg het citroenzuur toe en giet de gelei uit op een diepe plaat of bakje tot deze circa 1,5 cm hoog is. Laat de gelei circa 1 uur opstijven. Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm de boter en giet het laagje vocht eraf, dit is geklaarde boter. Smeer het bakblik in met wat boter. Bestrooi de binnenkant met amandelschaafsel. Giet de helft van het beslag in de vormen, wrijf met een lepel goed uit. Snijd een reep van de bramengelei van 1x3 centimeter en leg in het beslag. Giet nu de rest van het beslag in de vorm, verdeel weer met een vork. Bak de cake in circa 45 minuten goudbruin en gaar. 

Vanilleroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met de suiker en het vanillemerg stijf. 

Opmaak
Klop de slagroom met de suiker stijf. Snijd de cake in plakken en serveer met verse bramen en quenelles slagroom.

 

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker