Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Porties

Vulling

  • 150 g amandelen
  • 150 g suiker
  • 100 g boter
  • 8 tl kaneelpoeder
  • 4 el water

Deeg

  • 500 ml melk
  • 150 g boter
  • 12 g gedroogte gist
  • 120 g suiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl kardemompoeder
  • 850 g bloem
  • 1 ei
  • greinsuiker of parelsuiker

Extra nodig

  • glazen kom
  • plastic folie

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Maal de amandelen met suiker fijn in de keukenmachine. Voeg de boter, kaneel en water toe. Draai fijn tot een gladde massa. Verhit de melk met de boter tot handwarmte en wacht tot de boter gesmolten is. Voeg dan de gist, suiker, zout, kardemom en bloem toe. Kneed het tot een soepel deeg. Leg het deeg in de kom. Bedek de kom met folie. Zet de kom op een warme plek en laat circa 30 minuten rijzen. Rol het gerezen deeg uit en bestrijk de helft met de vulling. Vouw het deeg dubbel en snijd het in repen. Vouw de punten van de reep over elkaar. Leg ze op de bakplaat. Laat de kaneelbollen afgedekt circa 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de gerezen broodjes met het losgeklopte ei en bestrooi met greinsuiker. Bak de broodjes in circa 15 minuten goudbruin.

Dit recept komt uit de aflevering over Stockholm van het programma The Taste of Life Travel. 

Geef je waardering

84
Kaneelbollen