Aardappels poffen
- Boen de zoete aardappels schoon. Prik de aardappels rondom, een aantal keren, in met een mes.
- Pof de aardappels in de magnetron op de hoogste stand in circa 8 minuten gaar.
Kalkoen marineren
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de kalkoenfilet in gelijke blokjes van ongeveer 4 bij 4 centimeter.
- Meng de knoflook met het sap van de citroen, ras el hanout en blokjes kalkoen. Zet circa 5 minuten in de koelkast.
Gevulde zoete aardappels
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Halveer de aardappels in de lengte en schraap met een lepel het binnenste eruit.
- Snijd de geroosterde paprika’s in dunne repen. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
- Snijd of brokkel de fetakaas in kleine stukjes.
- Meng de helft van de geroosterde paprika’s, de helft van de bosuitjes, de helft van de fetakaas met het aardappelkruim. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Leg de uitgeholde aardappels in een ovenschaal, verdeel het mengsel over de aardappels. Schuif in de oven en bak de aardappels in circa 8 minuten gaar.
Kalkoen-sesamspiezen
- Haal de kalkoen uit de marinade en dep licht droog met keukenpapier.
- Klop een ei los en strooi de sesamzaadjes op een bordje.
- Wentel de stukjes kalkoen eerst door het ei en dan door de sesamzaadjes. Rijg de kalkoen aan de satéprikkers.
- Verhit een scheutje olie en een pan en bak de kalkoen om en om in circa 10 minuten gaar.
Salade
- Meng de resterende geroosterde paprika’s, bosuitjes en fetakaas met de rucola en breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vergine en azijn.
Serveren
Leg op ieder bord een gevulde zoete aardappel en een kalkoen-sesamspies.
0 reacties