De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kalkoenrolletjes in bananenblad met een puree van zoete aardappel en kokos

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kalkoenrolletjes in bananenblad met een puree van zoete aardappel en kokos

Bereidingswijze

Kalkoenrolletjes in bananenblad
Verwarm de oven voor op 100 ºC stomen. Maak de paddenstoelen schoon en scheur of snijd ze in stukken. Snijd de peper in ringetjes. Pel en snijd de sjalotjes in dunne ringen.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de paddenstoelen, peper en sjalotjes circa 3 minuten. Halveer de passievruchten en lepel ze leeg in een schaaltje. Zet het vuur uit, schenk het passievruchtensap in de pan en roer goed door. Smeer met een kwast het bananenblad in met olie en snijd het blad in 4 gelijke stukken. Halveer de kalkoenfilet over de breedte. Leg keukenfolie of een boterhamzakje op de filet en sla de filet plat. Verdeel de vulling over het begin van de kalkoenfilet en rol de filet op. Zet het rolletje vast met een cocktailprikker.
Leg een kalkoenrol in het midden van het bananenblad en vouw deze dicht als een cadeautje. Gebruik eventueel touw om hem dicht te binden. Herhaal dit bij de rest van de kalkoenfilets. Leg de kalkoenrolletjes op het ovenrooster en stoom ze in circa 45 minuten gaar.

Tip
Je kunt de pakketjes ook in een stoommand boven een pan kokend water garen.

Puree van zoete aardappel en kokos
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de bataten in grove stukken en kook de bataten in circa 20 minuten gaar.
Rasp de limoen. Giet de bataten af en stamp ze fijn. Schenk al roerend de kokosroom erover en voeg het limoenrasp toe.

Serveren
Verdeel de kalkoenrolletjes over borden. Vorm quenelles van de puree en serveer bij de kalkoen

Tip
Serveer de eventuele overige vulling van de kalkoen los in schaaltje erbij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.