De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kalkoenballetjes in tomatensaus

50 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kalkoenballetjes in tomatensaus

Bereidingswijze

Tomatensaus
  • Snijd de rode ui fijn.
  • Verwarm een grote pan op het vuur. Doe er een scheut olijfolie in. Bak 5 minuten de ui, oregano en knoflook met flink wat zout in de pan.
  • Bak de tomatenpuree en suiker een minuutje mee.
  • Blus af met de wijn.
  • Doe de tomatenpassada, zout en peper erbij. Vul de lege flessen van de passada met water en voeg ook toe. Laat dit koken en ga ondertussen aan de slag met de balletjes.
Kalkoenballetjes
  • Snijd de bleekselderij en de olijven fijn.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de balletjes door elkaar in een grote schaal.
  • Zet de pan met de saus op het kleinste pitje dat je hebt.
  • Draai van de gehaktmix balletjes ter grootte van een golfbal. Het is fijn om dit met natte handen te doen. Laat de balletjes voorzichtig in de pan vallen.
  • Kook de balletjes zachtjes 25 minuten.
Tip! Serveer met brood, pasta of gewoon zo.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.