Kalkoenballetjes in tomatensaus

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd
Tomatensaus
  • Snijd de rode ui fijn.
  • Verwarm een grote pan op het vuur. Doe er een scheut olijfolie in. Bak 5 minuten de ui, oregano en knoflook met flink wat zout in de pan.
  • Bak de tomatenpuree en suiker een minuutje mee.
  • Blus af met de wijn.
  • Doe de tomatenpassada, zout en peper erbij. Vul de lege flessen van de passada met water en voeg ook toe. Laat dit koken en ga ondertussen aan de slag met de balletjes.
Kalkoenballetjes
  • Snijd de bleekselderij en de olijven fijn.
  • Meng alle ingrediënten voor de balletjes door elkaar in een grote schaal.
  • Zet de pan met de saus op het kleinste pitje dat je hebt.
  • Draai van de gehaktmix balletjes ter grootte van een golfbal. Het is fijn om dit met natte handen te doen. Laat de balletjes voorzichtig in de pan vallen.
  • Kook de balletjes zachtjes 25 minuten.
Tip! Serveer met brood, pasta of gewoon zo.

Ingredienten

20
Porties

Tomatenaus

  • 1 rode ui
  • 1 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 el oregano
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 el suiker
  • 2 glazen rode wijn
  • 2 flessen biologische tomatenpassada

Kalkoenballetjes

  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 g groene olijven
  • 1 kg kalkoengehakt
  • 100 g geraspte Parmezaan
  • 140 g panko (Japans broodkruim)
  • 1 ei
  • 2 tl worcestersaus
  • 2 tl tabasco
  • 2 tl kaneel
Geef je waardering
3