Verwarm de oven voor op 180°C.
Zoete aardappel:
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Schil de zoete aardappels. Snijd ze in frietjes en meng ze met de olie in een kom.
Breng op smaak met het zeezout en een snufje peper.
Verdeel de aardappels over de bakplaat en bak ze circa 15 tot 20 minuten in de oven.
Avocadocrème :
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Schep het vruchtvlees in een hoog bakje.
Voeg 50 tot 100 ml water toe. Pureer met een staafmixer tot een smeuïge crème.
Tomatensalsa:
Snijd de cherrytomaten in vieren.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd het witte en groene gedeelte van de bosuien in dunne ringen.
Meng alles in een kom door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Gespikkelde kalkoen:
Wikkel de kalkoenfilets in keukenfolie en plet ze met een deegroller of koekenpan tot circa anderhalve centimeter dikte.
Snijd de filets doormidden.
Verhit de sesamolie in een pan op laag vuur.
Breek de eieren in een kom en klop ze schuimig.
Schep het sesamzaad in een andere kom.
Wentel de kalkoen door het ei en het sesamzaad.
Bak de kalkoen op middelhoog vuur in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties