De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kalfsmedaillons met italiaanse olijvenkorst

30 min kooktijd
Kalfsmedaillons met Italiaanse olijvenkorst

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Verwarm de grillstand van de oven voor op 180 ºC.

Puree

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Boen de aardappels schoon en snijd de aardappels in blokjes.
  • Schil en snijd de knolselderij in blokjes.
  • Kook de blokjes in circa 15 minuten gaar. Giet de knolselderij en aardappels af en stoom droog. Halveer de citroen en pers het sap boven de pan. Voeg een scheut olijfolie extra vierge toe en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Kalfsmedaillons met Italiaanse olijvenkorst

  • Breek de Parmezaanse kaas in grove stukken.
  • Maal de Parmezaanse kaas, boter, paneermeel en de olijven in het bakje van de staafmixer fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de medaillons op middelhoog vuur circa 2 minuten aan iedere kant. Bestrooi de kalfsmedaillons met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Leg de kalfsmedaillons in een ovenschaal, maar bewaar de pan waarin ze zijn gebakken. Bedek de medaillons met een eetlepel olijvenkorst. Druk de korst goed aan. Bak de kalfsmedaillons met de korst nog circa 5 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en de korst krokant is.

Tomatensaus

  • Scheur de salie in kleine stukjes.
  • Voeg de olijven samen met de salie toe aan de pan waar het vlees in heeft gebakken. Blus af met witte wijn en laat circa 2 minuten doorkoken. Voeg de passata toe en kook nog circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveer

  • Verdeel de puree over borden. Serveer er een kalfsmedaillon bij en lepel de saus ernaast. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker