De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kalbi

Kalbi klinkt je misschien nog niet zo bekend in de oren. Maar we weten zeker dat deze Koreaanse versie van spareribs snel je nieuwe favoriet zullen zijn. Eveline deelt haar recept.

20 min kooktijd
Eveline's Asia nFavourites: Kalbi

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Kalbi is een geweldig Koreaans recept voor spareribs van rund.  De marinade maak je met de lekkerste Aziatische ingrediënten zoals sojasaus en Koreaanse honing. Het échte geheim? De Chinese peer en de kiwi in de marinade.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Schil de Chinese peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Schil de kiwi en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Schil de gember en snijd in plakjes.

  3. Pel de knoflook en snijd het witte gedeelte van de bosui in grove ringen. 

  4. Maal de Chinese peer, kiwi, gember, knoflook, rijstazijn, mirin, sesamolie, honing en sojasaus in een hakmolentje fijn.

  5. Doe de marinade in een kom. Wentel de ribben er doorheen en wrijf de marinade in met je handen.

  6. Grill het vlees in 4 min tot medium. Keer halverwege om.

  7. Snijd het groene gedeelte van de bosui in dunne ringetjes. Bestrooi de kalbi met sesamzaad en garneer met de bosui.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker