Kabeljauwcurry met tomatenchutney

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Garam masala-aardappels

  • Verwarm de oven voor op 220 ÂșC.
  • Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de aardappels met olijfolie en bestrooi met de garam masala. Hussel alles goed door en bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en krokant.

Tomatenchutney

  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Snijd de tomaten in de lengte door vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pannetje en fruit de ui en de rode peper circa 2 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes, suiker en de wijnazijn toe. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten op laag vuur doorkoken.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Kabeljauwcurry

  • Pel en snipper de ui.
  • Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en snijd in blokjes.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Verhit een scheutje arachideolie in een pan en fruit de ui, kurkuma en komijnpoeder circa 2 minuten.
  • Voeg de bloemkool, kabeljauw, yoghurt en een scheutje water toe en laat de kabeljauw, op laag vuur, in circa 8 minuten gaar koken.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en hak de koriander.

Serveren

  • Verdeel de aardappels, kabeljauwcurry en de tomatenchutney over borden. Strooi de koriander erover.

Ingredienten

4
Personen

Garam masala-aardappels

  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el garam masala

Tomatenchutney

  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 5 tomaten
  • arachideolie
  • 1 el suiker
  • 2 el rode wijnazijn

Kabeljauwcurry

  • 1 ui
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 1 kleine bloemkool
  • arachideolie
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijnpoeder
  • 150 ml yoghurt
  • 150 ml water
  • 0.5 bosje koriander

Extra nodig

  • bakpapier
  • keukenpapier
Geef je waardering
0