De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kabeljauw poesta

20 min kooktijd
Kabeljauw poesta

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kabeljauw poesta

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Kook de kabeljauw op laag vuur in circa 10 minuten gaar. Haal de kabeljauw uit de pan en scheur de vis in stukjes.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in kleine blokjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit het paprikapoeder circa 1 minuut. Voeg de bloem toe en bak in circa 3 minuten gaar. Schenk het water en de kookroom erbij, voeg het bouillonblokje toe en roer met een garde tot een gladde saus. Breng het geheel aan de kook. Roer de aardappels, winterpeen, tomaten en de paprika’s erdoor en kook het geheel in circa 10 minuten gaar. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.

Serveren
Verdeel de groentesaus over borden en verdeel de kabeljauw erover. Strooi de peterselie eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker