Kabeljauw poesta

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Kabeljauw poesta

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Kook de kabeljauw op laag vuur in circa 10 minuten gaar. Haal de kabeljauw uit de pan en scheur de vis in stukjes.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in kleine blokjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit het paprikapoeder circa 1 minuut. Voeg de bloem toe en bak in circa 3 minuten gaar. Schenk het water en de kookroom erbij, voeg het bouillonblokje toe en roer met een garde tot een gladde saus. Breng het geheel aan de kook. Roer de aardappels, winterpeen, tomaten en de paprika’s erdoor en kook het geheel in circa 10 minuten gaar. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.

Serveren
Verdeel de groentesaus over borden en verdeel de kabeljauw erover. Strooi de peterselie eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Kabeljauw Poesta

  • 250 g kabeljauwfilet
  • 800 g vastkokende aardappels
  • 1 winterpeen
  • 3 trostomaten
  • 2 groene paprika’s
  • 50 g boter
  • 1 el paprikapoeder
  • 40 g bloem
  • 500 ml koud water
  • 200 ml kookroom
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el kappertjes
  • 0.5 bosje bladpeterselie

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
0