De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kabeljauw met rauwe ham en saliejus en broccoli met oude kaas

30 MIN
Kabeljauw met rauwe ham en saliejus en broccoli met oude kaas

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kabeljauw met rauwe ham en saliejus (ca 15 minuten)
Snijd de kabeljauwfilets in mooie kleine mootjes en bestrooi ze met zout en peper. Omwikkel ze met een plak ham en steek die vast met een cocktailprikker. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de vismootjes circa 4 minuten om en om. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Halveer de citroen. Verhit de boter in de pan en voeg de salieblaadjes toe. Schud ze even om en knijp de citroen erboven uit. Leg de vis op borden en schenk de saliejus erover. Lekker met pasta, aardappelpuree of gekookte aardappels.

Broccoli met oude kaas (ca 15 minuten)
Snijd de stronk en het groene blad van de onderzijde van de broccoli. Snijd de rest in kleine roosjes. Schil de stronk met een dunschiller en snijd een plakje van de onderkant. Snijd de stronk in plakjes, halve maantjes of blokjes van circa 0,5 cm. Verdeel de roosjes en de stukjes broccolistronk over de stoomovenpan en stoom de groente op 100 ºC of kook ze in circa 5 minuten beetgaar. Besprenkel de broccoli met olijfolie en strooi er zout en flinters oude kaas over.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker