Kabeljauw met gremolatakorst en gegrilde radicchio

3
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Kabeljauw met gremolatakorst

  • Verwarm de oven voor op 190 ÂșC.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Snijd het brood fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, peterselie, rasp en sap van de citroen, Parmezaanse kaas, het brood en een scheutje olijfolie.
  • Leg de kabeljauwfilets in een met olie ingevette ovenschaal en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de gremolata over de kabeljauwfilets en bak de kabeljauwfilets in de oven in circa 12 minuten krokant en gaar.

Pasta

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de pomodori in blokjes.
  • Meng de pomodori, rode pesto en een scheutje olijfolie extra vierge door de pasta.

Gegrilde radicchio

  • Snijd de radicchio in de lengte in kwarten. Besprenkel met een scheutje olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verwarm de grill en gril de radicchio circa 4 minuten.

Serveren

  • Verdeel de pasta over borden. Verdeel de kabeljauw met gremolatakorst over de pasta en serveer de radicchio ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Kabeljauw met gremolatakorst en gegrilde radicchio

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 2 witte boterhammen
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 300 g penne
  • 3 rijpe pomodori
  • 1 el rode pesto
  • olijfolie extra vierge
  • 4 radicchio

Extra nodig

  • rasp
  • ovenschaal
Geef je waardering
3