Kabeljauw met basmati-risotto

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de rijst op hoog vuur in circa 2 minuten goudbruin.
  • Schil en snijd de gember in plakjes.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringen. Bak de rode peper en gember circa 1 minuut mee met de rijst. Blus de rijst af met het water en het bier.
  • Verwarm de rijst al roerende circa 10 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pel en hak de knoflook grof.
  • Snijd twee derde van de champignons grof.
  • Pluk en snijd de peterselie grof.
  • Halveer twee derde van de cherrytomaatjes.
  • Verkruimel het bouillonblokje. Pureer voor de pesto de knoflook, gesneden champignons, peterselie, gesneden cherrytomaatjes, het verkruimelde bouillonblokje en een scheut olijfolie in het bakje van de staafmixer.
  • Breng de kabeljauw op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw circa 2 minuten op één kant. Gaar de kabeljauw nog circa 6 minuten verder in de oven.
  • Snijd de resterende champignons en cherrytomaatjes in dunne plakjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spinazie circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Serveer de kabeljauw met de basmati-risotto, spinazie en de pesto. Garneer met de resterende champignons en cherrytomaatjes.

Ingredienten

4
Personen

Kabeljauw met basmati-risotto

  • 300 g basmatirijst
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 l water
  • 100 ml bier
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g kastanjechampignons
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 visbouillonblokje
  • 4 kabeljauwfilets
  • 300 g spinazie
  • olijfolie

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
Geef je waardering
3