De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kabeljauw in een envelopje met citroenlinguine

Een heerlijk fris pastagerecht met kabeljauw in een envelopje van citroenlinguine.

30 min kooktijd
Kabeljauw in een envelopje met citroenlinguine

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Kook de linguine volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en roer er een scheut olijfolie door.

Kabeljauw in een envelopje

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de boven en onderkant van de venkel af en snijd de venkel in dunne plakjes.
  • Halveer de pepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in dunne ringen.
  • Pel de sinaasappels en maak de partjes sinaasappel los en halveer ze in de lengte.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Knip 4 grote vierkante stukken bakpapier af (ongeveer 40 x 40 centimeter) en vouw ze dubbel.
  • Vouw ze weer open en verdeel over de rechterkant van de vouwlijn een stuk kabeljauw en verdeel de venkel, rode peper, sinaasappel, helft van de peterselie en scheutje olijfolie en witte wijn erover. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Vouw de randen van het bakpapier goed dicht en leg de pakketjes met de vouwranden naar beneden op een bakplaat.
  • Bak de pakketjes in de oven in circa 10 minuten gaar.


Citroenlinguine

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook circa 1 minuut.
  • Voeg de doperwten, kookroom, het water, rasp van de citroenschil en het sap van een halve citroen toe. Laat het geheel circa 3 minuten koken.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Roer de linguine door de saus.


Serveren

  • Verdeel de kabeljauw in het papier over borden en schep de citroenlinguine ernaast. Strooi de resterende peterselie over de citroenlinguine.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker