Kabeljauw in een envelopje met citroenlinguine

6
Gemiddeld
Kabeljauw in een envelopje met citroenlinguine

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de linguine volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en roer er een scheut olijfolie door.

Kabeljauw in een envelopje

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de boven en onderkant van de venkel af en snijd de venkel in dunne plakjes.
  • Halveer de pepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in dunne ringen.
  • Pel de sinaasappels en maak de partjes sinaasappel los en halveer ze in de lengte.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Knip 4 grote vierkante stukken bakpapier af (ongeveer 40 x 40 centimeter) en vouw ze dubbel.
  • Vouw ze weer open en verdeel over de rechterkant van de vouwlijn een stuk kabeljauw en verdeel de venkel, rode peper, sinaasappel, helft van de peterselie en scheutje olijfolie en witte wijn erover. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Vouw de randen van het bakpapier goed dicht en leg de pakketjes met de vouwranden naar beneden op een bakplaat.
  • Bak de pakketjes in de oven in circa 10 minuten gaar.


Citroenlinguine

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook circa 1 minuut.
  • Voeg de doperwten, kookroom, het water, rasp van de citroenschil en het sap van een halve citroen toe. Laat het geheel circa 3 minuten koken.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Roer de linguine door de saus.


Serveren

  • Verdeel de kabeljauw in het papier over borden en schep de citroenlinguine ernaast. Strooi de resterende peterselie over de citroenlinguine.

Ingredienten

4
Personen

Kabeljauw in een envelopje met citroenlinguine

  • 2 venkelknollen
  • 2 rode pepers
  • 2 sinaasappels
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 4 kabeljauwfilets (à 100 g)
  • 100 ml witte wijn
  • 300 g linguine
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g doperwten
  • 150 ml kookroom
  • 150 ml water
  • 1 citroen
  • olijfolie extra vergine
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig:

  • bakpapier
Kabeljauw in een envelopje met citroenlinguine
Geef je waardering
6