Kaassoufflé
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de prei in halve ringen.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Snijd de kaas in kleine blokjes van ongeveer een centimeter.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, prei en paprika circa 2 minuten.
- Smelt in een andere pan de boter en voeg de bloem toe. Gaar circa 2 minuten onder continu roeren. Schenk de melk erbij, laat circa 4 minuten koken en blijf goed roeren.
- Zet het vuur uit en roer de kaasblokjes erdoor. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Roer de saus door de groente.
- Verdeel de groentevulling over de ovenschaaltjes/koffiekopjes.
- Kluts het ei en bestrijk het bladerdeeg met het ei en bestrooi met een beetje zout en peper. Dek de bovenkant van de ovenschaaltjes/koffiekopjes af met het bladerdeeg. Snijd de uitstekende randen eraf.
- Leg de restjes bladerdeeg op de bakplaat naast de ovenschaaltjes/koffiekopjes en bak de kaassoufflés in de oven in circa 20 minuten gaar.
- Leg de sneetjes brood circa de laatste 5 minuten bij de kaassoufflés in de oven.
Winterpostelein
- Meng in een ruime kom de olijfolie, azijn, mosterd met een beetje zout en peper.
- Halveer de cherrytomaten en meng ze door de dressing.
- Meng net voor het serveren de winterpostelein door de cherrytomaten.
Serveren
Serveer de kaassoufflés in het ovenschaaltje samen met de salade. Halveer de sneetjes brood en serveer samen met de gebakken restjes bladerdeeg bij de kaassoufflés.
0 reacties