Königberger gehaktballetjes met groente

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Meng in een kom het gehakt, ei, mosterd en het paneermeel. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Maak balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  • Pel en snijd de ui in grove stukken.
  • Schil en halveer de wortel en snijd de wortel in halve maantjes.
  • Schil en snijd de koolrabi en aardappels in gelijke kleine stukjes.
  • Laat de boter uitbruisen in een pan en voeg de bloem toe. Bak de bloem in circa 3 minuten gaar.
  • Voeg melk, witte wijn, room en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  • Voeg de gehaktballetjes, ui, wortel, kappertjes, aardappels en de koolrabi, toe. Laat op middelhoog vuur, met deksel op de pan, circa 15 minuten koken.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Voeg de peterselie en de doperwten toe en warm goed door.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Königsberger gehaktballetjes met groente

  • 500 g half om half gehakt
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 3 el paneermeel
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 koolrabi
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 600 ml melk
  • 300 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • 1 groentebouillonblokje
  • 5 takjes peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 200 g diepvries doperwten
Geef je waardering
4