De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Johnny Doodle-brownie

Probeer deze brownie look-a-like van de Johnny Doodle-reep!

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Dark Salted fudge Johnny Doodle

Een recept van

Gezouten karamel is een regelrechte hit! Johnny Doodle wist daar natuurlijk wel raad mee. Deze brownie met de gouden combinatie lijkt precies op de chocoladereep. Geen tijd om te bakken? Dan kun je altijd nog snoepen van de échte reep: Dark Salty Fudge 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.

Brownie maken
Smelt de chocolade au bain-marie en roer de boter erdoor tot alles is gesmolten. Mix de eieren met de suiker tot een romig geheel en roer de melk erdoor.

Zeef het bakmeel en de cacao bij de eieren en meng goed door elkaar. Voeg het eiermengsel en de chocolade samen en meng tot een glad beslag. Schep in de bakvorm en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

Laat de brownie helemaal afkoelen.

Gezouten fudge maken
Meng in een steelpan de boter met de gecondenseerde melk, het zout en de stroop en roer tot de boter is gesmolten. Laat 10 minuten zachtjes al roerend doorkoken en giet het mengsel over de brownie. Strijk glad met de achterkant van een lepel en laat een uur opstijven in de koelkast.

Ganache maken
Smelt de chocolade en de boter au bain marie en giet over de afgekoelde fudgelaag.

Toppings
Hak de Johhny Doodle Salty Fudge in kleine blokjes. Hak de chocolade grof. Bestrooi de ganache met de fudgeblokjes en gehakte chocolade en laat nog eens minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.