Soezenbeslag
Verwarm de oven voor op 210 ºC. Breng de melk, het water en de boter in een pan aan de kook. Haal van het vuur en meng de bloem er met een spatel door tot er een bal ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt. Haal de pan van het vuur en roer de eieren er stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat. Schep het beslag in een spuitzak met een grote gladde spuitmond. Spuit strepen van 12 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soezen in circa 30 minuten goudbruin en gaar en laat ze in de oven afkoelen.
Chocoladecrème
Breng in een pan de melk en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie. Roer de boter op met de poedersuiker en meng met de banketbakkersroom. Voeg de gesmolten chocolade al mixend toe aan de crème. Stop als de chocolade goed gemengd is. Schep de chocoladecrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
Fondant
Meng sinaasappelsap met kurkuma en poedersuiker tot een dikke smeerbare massa. Snijd de soezen in lengte door en doop de bovenkant in de fondant.
Slagroom
Klop de room met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit een toef chocoladecrème op de bodem. Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de chocoladevulling. Spuit er een toef slagroom op en leg de deksel erop. Spuit boven op de soes een toef slagroom.
0 reacties